Sugar Cup 2018 Stockholm

SUGAR CUP är en träningsserie för ponnyer i terrängridning med stilbedömning under försommaren med hinderhöjder upp till 60 cm. Syftet att under trevliga och säkra former erbjuda barn på ponnyer tränings- och utbildningsmöjligheter samt att få rida en enkel terrängbana som även de små ponnyerna kan klara av.

SUGAR CUP grundades av Pernilla och Ted Velander och rids sedan starten 2009 i Skåne. År 2012 kom även Halland och Danmark med som ligor i SUGAR CUP, 2013 drog cupen igång i Östergötland. 2015 i Stockholm.

Upplägg: Terrängbanor byggs upp med olika typhinder och andra hinder på max 60cm vid minst tre tillfällen under försommaren. Efter tre omgångar i ”hemmaregionen” så är det regionsfinal. Där får alla som deltagit vid minst två tillfällen starta. I år går regionfinalen på Nynäshamns Ridklubb 30/6-1/7 -18. De främsta i regionsfinalerna går sedan till till finalen som går av stapeln på Flyinge under v. 30. Om ryttaren genomfört P80 under 2017 eller tidigare får du rida utom tävlan i regionfinalen men inte ta en plats i Finalen. Du får starta på olika ponnyer i de olika omgångarna.

Så här går det till: Träning anordnas dag innan banridningen eller samma dag av auktoriserade fälttävlanstränare och är obligatorisk för de ryttare som inte innehar fälttävlansmärket. Träningen sker i grupp och alla hinder som senare kommer att ingå i banridningen får hoppas. Vid banridningstillfället är det stilbedömning enligt SvRf protokoll. Ingen rangordning av ekipagen innan regionsfinalerna.

Datum i Stockholm:
Omg 1: Nynäshamns Ridklubb 1/5 – träning fm, uppridning em

Omg 2: Runsten 10/5 – träning fm, uppridning emVOmg 3: Nynäshamn 27/5 – träning fm uppridning em

Omg 4 + 5: Roslagen /Stora Wäsby mer info kommer

Finns även i Åkerbo, Warby gård, Baståsen.

Regionsfinal Nynäshamns Ridklubb 30/6 – 1/7 – 18.
Kostnad 300 kr för träning respektive uppridning (600 kr för hela dagen).

Anmälan via Tdb, Sök/Arrangemang.

Har du några frågor kontakta;  info@helenajohnsson.se

välkomna till Sugar Cup!