Hem/Nyheter/Gymnasium med idrottsprofil på Runsten

Gymnasium med idrottsprofil på Runsten

Tillsammans med Jensen gymnasium Norra i Stockholm lanseras till hösten 2019 en helt unik idrottsprofil på Runsten Equestrian.

Programmet är framtaget för elever med höga ambitioner med både studier och idrott. Eleverna läser Ekonomiprogrammet på Jensen gymnasium Norra och har ett specialanpassat schema som gör att de samtidigt kan satsa på ridning med inriktning hästhoppning.

Schemat för idrottsklassen är anpassat för att eleverna ska kunna ha tid för sin ridning 4-5 eftermiddagar i veckan. Eleverna läser Specialidrott-ridning 1 & 2 som individuellt val där skolan samarbetar med tränaren.

För eleverna finns möjlighet till privat inackordering och boende på Runsten och tillgång till några av landets bästa tränare inom hästsporten. 

– Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda framtida elever denna unika chans att kombinera studier med satsningar på elitidrott. På JENSEN har vi flera elitidrottare och har därför sett ett behov av ett särskilt utformat program som underlättar för dem att utvecklas både inom skolan och sin sport, säger Anna Keding, Rektor på JENSEN gymnasium Norra. 

– Runsten Equestrian jobbar ständigt för att på olika sätt bidra till och utveckla ridsportens framtid. Unga talangfulla ryttare har alltid varit ett stort fokus i vår verksamhet och det är otroligt spännande att få dra igång detta projekt tillsammans med Jensen, säger Josefine Ronquist, projektledare på Runsten Equestrian.

Läs mer och anmäl ditt intresse här: Idrottsprofil