Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Pay and cross med en 30 cm klass som alla kan vara med på!

29 september @ 16:28

Ponnymammor som vill prova, du som aldrig tidigare har vågat terrängbanan, minsta ponnyerna klarar detta. Tillåtet att ha ledare runt banan (ledaren bör ha gummistövlar för vattenhindret), det går bra att rida i den gångart/det tempo man är trygg med.

Start kl 13 med banvisning 30 cm. Möjlighet till träning från kl 10 på förmiddagen ( se punkt 13)

 

 1. Anmälan: Anmälan görs via web-formuläret ovan (”Klicka HÄR för att anmäla dig”). Klasserna är: 30 cm (där ledare är tillåtet), 70 cm och 90 cm. Ryttaren eller hästen behöver ej licens, grönt kort eller mätintyg.
 2. 2. Betalning och startanmälan: Avgiften är 250 kr/start och betalas i samband med startanmälan på plats i kafeterian i ridhuset. Där uppvisas även giltigt vaccinationskort (innan urlastning). Efter anmälningstidens utgång kan man efteranmäla sig mot en extra avgift på 100 kr per efteranmäld häst. Omstart på samma höjd kostar 150 kr.
 3. Avanmälan/efteranmälan: ska göras antingen via mail till info@runsten.com, sker det efter fredag kl 17 via sms till 0708 15 80 20. Har man inte avanmält och inte dyker upp, fakturerar vi anmälningsavgiften.
 4. Bangång: Sker gemensamt före första start i varje höjd, samling vid startfållan, till fots eller till häst. Startar du bland de första så var färdig med uppvärmningen före banvisningen. Ca 5 min ges till framhoppning för första ekipaget innan start i höjden.
 5. Träningsbana: Träningen hålls utomhus på gräs (terrängbanan). Banan består av i 30 klassen stockar, vattenhinder och minsta diket, i klasserna 70-90, lättare terränghinder med enkla linjer likt en banan på tävling. Ingen tidtagning sker och ekipaget får fullfölja sin bana inom rimlig tid oavsett antal fel. Domaren/Tränaren, som befinner sig på banan, kan även ge tips eller hjälp vid begäran. Domaren/Tränaren har rätt att avbryta ett ekipage.
 6. Framridning/-hoppning: Sker på terrängbanan. Ta hänsyn till ekipage som rider banan. Framhoppning sker på hinder som anvisas av domaren/tränaren efter banvisning.
 7. Startlistor: Ni kommer att rida en och en så se till att hålla er beredda när det börjar bli dags för er tur. Startlistan läggs ut på Runstens hemsida under ”Aktuellt” på startsidan senast kl. 18:00 kvällen innan träningstävlingen. Räkna med ca 20 min mellan varje höjd för banvisning och ca 2 min/ekipage.
 8. Klädsel & utrustning Hjälm och säkerhetsväst är ett krav.  Hästen bör vara broddad eller oskodd.
 9. Parkering: Alla fordon skall parkeras på stora grusplanen (mellan Lövtorpsvägen och ridhusets långsida).
 10. Vägbeskrivning: Karta och vägbeskrivning finns på hemsidanwww.runsten.com.
 11. Förfrågningar: info@runsten.com
 12. Övrigt: Medhjälpare bör vara med. Har häst och ryttare aldrig tidigare tränat terräng kan det vara lämpligt att vara med på en träning för att ge hästen/ryttaren en bra upplevelse och för att få en inblick i säker ridning på fasta hinder. Träning sker på förmiddagen, anmäl till info@helenajohnsson.se Inget krav, men ett förslag för en trevlig runda!

Detaljer

Datum:
29 september, 2022
Tid:
16:28
Evenemang Kategori:
Rulla till toppen