PROMOTING TALENT

TÄVLING & UTBILDNING

RUNSTEN PROMOTING TALENT

Runsten Promoting Talent är ett samarbete mellan Runsten Equestrian och Föreningen Runsten Equestrians. Runsten Equestrian arbetar ständigt för att främja svensk ridsport.

Projektet Promoting Talent består av 3 olika delar:
1) Sponsring av tävlingsryttare
2) Hjälpa unga talanger nå sin fulla potential
3) Främja tävlingsverksamhet inom svensk ridsport

Ellinor Liwing

Ryttare

✨Vinnare av Baltic Cup Junior GP 2020!✨

Ellinor är född -02 och har ridit sen hon kunde gå. Hon fick sin första egna ponny när hon var 5 år, en pensionerad väluppfostrad welsh som hette Molle. Det återföjdes av en rad B ponnyer så som Jackson King (Kungen) och Crosshue Blue Eyes (Esset) som toppade karriären med Internationella starter och SM. Hon var bitvis högst rankad i Sverige på B ponny. 2016 började Ellinor rida C- och D ponny och hade stora framgångar med sin dåvarande ponny Springview Mistique (Q), bland annat seger i Drammen Grand Prix och seger i Göteborg Folksam Ponny Cup. Ellinor har i dagsläget 6 hästar i stallet varav 4 stycken är igång och tävlas upp till 140!

TÄVLING & UTBILDNING

Jenny Johansson

Ryttare

Jenny Johansson har vuxit upp i pappas travhäst-verksamhet på familjegården norr om Stockholm. Jenny har från young rider-tiden meriter både från svenska och internationella mästerskap samt nationshoppningar. Som senior har hon fortsatt tävla flera olika hästar upp till elitnivå i Sverige och internationellt. Med Sammy Joe SN har hon vinster och placeringar upp till och med CSI*** 1,60m Grand Prix.

Vid sidan av ett juristjobb tränar och tävlar Jenny dels familjens egna hästar, men har även fått förtroendet att rida flera fina hästar åt utomstående ägare.

Målet i år är att etablera fler nya hästar i svår klass, och utveckla de yngre mot större uppgifter.

Cora Sidney Hirn

Ryttare

✨Vinnare av Young Rider SM 2019!✨

Cora är född 2002 och bor norr om Stockholm på en liten gård med sin familj och hästarna. Hon har även tävlat ponny under många år och har bland annat tagit ett EM-brons, SM-medaljer och kommit 3:a i Friends Arena.

Nu har hon gått över helt till storhäst och 2018 vann ’Morgondagens Vinnare’ i Scandinavium med sin häst Bluffing Spirit. Idag har Cora tre hästar på 1.35m – 1.45 m-nivå och under året är målet att få rida mästerskap som junior samt fortsätta lära sig kring träning och utveckling av både äldre och yngre hästar.

Sandra Jonasdotter

Ryttare

✨Placerad i Internationell GP Hoppning 2019, samt topplacerad i senior SM!✨

Sandra kommer ifrån Umeå, men flyttade ned till Linköping i januari 2016. Under Junior- och YR- tiden har hon startat JSM, ett flertal YR-SM, tävlat i Globen, YR-cup i Scandinavium, YR-GP i Falsterbo (5:e placerad), Volkswagen YR-GP (4:e placerad) samt U25-NM.

Som senior har hon segrar upp tom 1.50 och startat både inomhus och utomhus SM. Hennes bästa häst just nu heter San Darco och tillsammans har de placeringar upp till 1.50 GP och har startat upp tom 1.55 (SM-final 2017).

@ sjonasdotter

Rulla till toppen