TRÄNINGAR PÅ RUNSTEN

På Runsten Equestrian anordnas både regelbundna veckoträningar och kurser
med en blandning av svenska och internationella tränare!

Runsten Equestrian samarbetar med bland annat: Peter Eriksson, Andreas Erni, Ann Liwing, John Hickey och många fler.
Utförligare presentation av alla tränare hittar du nedanför våra villkor och priser.
För att få en överblick av kommande träningar och kurser, besök gärna vår ”Kalender”.
Innan du anmäler dig till en träning eller kurs så ber vi dig även bekanta dig med våra träningsvillkor och priser.
Om du har frågor kontakta gärna: Event@runsten.com.

VILLKOR OCH PRISER

För träningar och kurser som anordnas av Runsten Equestrian gäller följande villkor:

 • Anmälan är bindande. Veterinärintyg gäller vid kurser.

 • Betalning av kurser sker via vårt biljettsystem eller faktura, biljett för kursen hittar man i evenemanget.

 • Anmälan till veckoträningar görs på mail till event@runsten.com. Meddela ryttarens kontaktuppgifter (mobil & e-post) och ekipagets tävlingsnivå. Meddela även övriga önskemål.

 • All betalning av ordinarie veckoträning sker i cafeterian eller bestämd metod med Josefine (träningsansvarig). För faktura tillkommer en avgift på 50kr.

 • Alla ryttare skall delta i att bygga fram/bygga bort banan vid behov.

 • Alla ryttare bär ansvaret att mocka ridbanan/ridgången samt parkeringen/stallplan efter avslutat ridpass.

För träningar och kurser som anordnas av utomstående tränare gäller följande villkor:

 • När en tränare önskar hålla träningar på anläggningen skall denne skicka en förfrågan till eventansvarig. Förfrågan skall innehålla datum, tid, bana och antal elever. Det ska även framgå vilka elever som kommer utifrån. Eventansvarig kan då stämma av med Runstens schema så att inget krockar. Det är upp till eventansvarig att avgöra om det finns plats för en privatträning.
 • Tränarna betalar en tränaravgift för att utnyttja Runstens banor, denna avgift är 50 kr per ekipage. Tränaren kan välja mellan faktura (+50 kr fakturaavgift) eller att betala detta i kafeterian. Vilken betalningsmetod som tränaren vill tillämpa skall meddelas till eventansvarig. Tränaravgiften är en avgift tränaren skall betala för att tränaren lånar våra banor.
  Om tränaren väljer att höja sin tränarkostnad hos sina elever för att täcka denna avgift avgör tränaren själv.
  Detta är alltså inte en avgift som är riktad till de tränande ekipagen.Tränaravgiften är en avgift tränaren skall betala för att tränaren lånar runstens banor. Om tränaren väljer att höja sin tränarkostnad hos sina elever för att täcka denna avgift avgör tränaren själv. Detta är inte en avgift som är riktad till de tränande ekipagen.
 • Tränaren ansvarar för att dennes elever som kommer utifrån (träningar på utebanorna/terrängbanan) betalar anläggningsavgiften, 150kr/250kr. En privat tränare får inte ta emot ekipage utifrån i ridhuset, runsten hänvisar då till utebanorna.
 • Det får endast bokas in 1 tränare per bana samtidigt.
 • Inga träningar får bokas i ridhuset mellan 17:00-20:00 på vardagar. På helgerna får inga träningar bokas i ridhuset mellan 13:00-16:00.
 • Tränare och elev ansvarar för att mocka efter sig. När man lämnar banan ansvarar man för att allt gödsel är mockat. Lämnar man banan omockad och ertappas stängs man av från våra banor och kontraktet sägs upp med runsten med uppsägningstiden enligt kontraktet. 

 • Om det finns hinder i ridhuset skall ridhuset lämnas med hinder. Om ridhuset är tomt skall ridhuset lämnas tomt.
 • Tränaren bokar ensamrätten som tränare att vara på banan en viss tid och dag. Detta innebär inte att tränaren bokar prioritet åt ekipaget på banan. De ridande ekipagen har inte företräde till banan, de privata träningarna kan inte be övriga att flytta på sig eller hålla sig undan. Samma ridhusregler gäller för alla.
 • De som använder runstens material vid träningar måste dela med sig detta till de övriga som rider. Ha en dialog med övriga ridande och samsas om materialet. En privat tränare kan inte boka materialet till ensamt bruk.
 • Privata tränare får endast träna 1 ekipage åt gången i ridhuset.
 • Det måste lämnas 1 fri timme efter Runstens arrangerade träningar och privata bokningar.
 • Privata träningar får bokas med upp till 1 veckas framförhållning.
Namn Gren Pris inackorderad Pris
Peter Eriksson Hoppning 650kr 750kr
Pontus Westergren Hoppning 600kr 700kr
John Hickey Hoppning 600kr 700kr
Per Duvefelt Dressyr 600kr 700kr
Per Dahlgren Hoppning 500kr 600kr
Berit Norberg Dressyr 600kr 700kr
Ann Liwing Hoppning 500 kr 600 kr

VÅRA TRÄNARE

Peter Eriksson
Peter ErikssonTränare
”Grunden i all ridning oavsett nivå är att kunna starta – stoppa – styra. Det finns mätbara paralleller mellan den hopp- och den dressyrnivå ekipaget är på. Det stämmer tio gånger av tio – om det inte fungerar på marken så fungerar det heller inte på hoppbanan.”

Peters meriter:
OS: Los Angeles 1984, Barcelona 1992 och Aten 2004 där han tog silver i laghoppning på VDL Cardento.
VM: 1990, 1994, 1998 och 2002 då det blev silver i laghoppning med VDL Cardento.
EM: 2003 silver i laghoppning på VDL Cardento.
SM: 5 guld.

Per Dahlgren
Per DahlgrenTränare
Per Dahlgren är B-tränare i hoppning och har själv tävlat upp till svår hoppning 1.50. Per är välkänd i hela landet och har tränat ekipage runt om i Sverige. Vi har även hört honom kommentera ridsporten på eurosport där han skapat sig en välkänd röst. Per har tidigare i sin karriär vunnit stilhoppnings SM. Genom sina år har Per jobbat mycket med unghästar och uppfödning där han har samlat på sig mycket erfarenhet. Han har ridit både breeders och Falsterbo ett flertal gånger där att visat upp unghästar i års-championaten.

Pers tränar filosofi är att vara noggrann med grund ridning och att sätta hästen i första rum. Per är känd som tränare för sin goda pedagogik.

Pontus Westergren
Pontus WestergrenTränare
Pontus Westergren är en av Sveriges mest uppskattade tränare i hoppning. Han är auktoriserad A-tränare, har ridinstruktörsexamen och har under tre år arbetat på Ridskolan Strömsholm. Pontus arbetar idag som tränare, framförallt i Stockholms området, men har även clinics och kurser över hela landet.

Vid sidan av sin tränarkarriär är Pontus Westergren en mycket framgångsrik ryttare, som har ridit över 20 olika hästar i Svår hoppning och har dessutom erfarenhet från den högsta nivån internationellt. Han har fått äran att representera Sverige i nationshoppningar mellan 1999-2010 på fyra olika hästar.

http://pontuswestergren.se

John Hickey
John HickeyTränare
John är A-tränare i hoppning och en mycket uppskattad sådan. Han är även en mycket meriterad unghästutbildare. I stallet på Westgate Farm står allt från unghästar till internationella tävlingshästar i världsklass.

John kommer att vara på Runsten varannan torsdag, jämna veckor, och hålla hopplektioner i grupper om högst 5 ekipage.

Hemsida: http://johnhickey.se

Per Duvefeldt
Per DuvefeldtTränare
Per Duvefelt är B-tränare i både dressyr och hoppning. Han är på Runsten på måndagar och håller lektioner i markarbete och dressyr, antingen i grupp eller enskilt. Lektionerna varvas med olika övningar såsom lösgörande, bärighet, sitsen, balansen, lydnaden, bomövningar, smidighet, rakriktning, styrka i bakben e t c.
Per har egna tävlingsmeriter upp till svår klass i både hoppning och dressyr. Har även deltagit i unghäst-VM i dressyr och ridit final i 5- och 6-års breeders i dressyr. Han har idag tre hästar på väg upp i GP samt en mycket lovande unghäst.

Per tar emot hästar för utbildning, tävling och visning vid de olika årgångschampionaten. Han tar även emot hästar för försäljning.

Lena Bredberg
Lena BredbergTränare
Lena Bredberg är fälttävlanstränare (B tränare) och har tävlat upp till cnc***. Hon är även C-tränare i hoppning och har tävlat tom 140 hoppning samt msv dressyr. Lena har tränat ett stort antal ekipage, främst ponnier och juniorer, till tom EM, NM & SM, med framstående placeringar. Hon är också auktoriserad ridlärare (RIK 2) och B-domare i hoppning.
Helena Johnsson
Helena JohnssonTränare
C-tränare, har tävlat svår fälttävlan och msv hoppning. Medlem i Årsta-Runstens Sportryttare som grenledare för fältävlanssektionen. Jobbar också aktivt som banbyggare.
Ann Liwing
Ann LiwingTränare
Runsten Equestrian presentera terminens nya tränare Ann Liwing. Ann är utbildad B-tränare i hoppning och har ett stort antal elever varje vecka. Hon har genom åren haft många elever som har ridit större mästerskap och i denna lista finns bland annat Malin Baryard och bröderna Westergren.

Hon har haft en mycket framgångsrik karriär som hoppryttare med ett flertal placeringar upp till 150, ett antal ritter i falsterbo och placering i SM och idag startar hon några klasser i svår hoppning per år. Ann är väldigt involverad i sina elever och följer dom både till vardags och i träning. Hon har tränat och tagit ett flertal hästar och elever upp i klasserna till svår hoppning genom sina år inom ridsporten.

Anmälan sker till Mimmi@runsten.com

Anläggningsregler

Runstens arrangerade träningar

 • Se kalendern på hemsidan (www.runsten.com/events) för aktuella tider för träningar på anläggningen. 

 • Under inomhussäsongen måste en 30x30m yta eller dylikt lämnas fri åt de inackorderade, gärna närmast ingången. Träningsdeltagare skall inte rida på denna yta. Undvik även att bygga hinder precis intill sargen.

 • Vid Runstens arrangerade träningar är det ej tillåtet att jobba en häst från marken på den bana träningen håller till.

 • Visa hänsyn till ekipage som deltar i träning. Vid dressyrträningar skall den märkta delen längst ned i ridhuset hållas fri för tränande ekipage. Det är inte tillåtet att hoppa hinder för sig själv då en lektion pågår. Det är även inte tillåtet att ha en privat träning samtidigt som en av Runsten anordnad träning pågår.

Longering och tömkörning

 • Man får ej arbeta hästen från marken(Longering/tömkörning) eller hoppa samtidigt som en av Runstens anordnad träning pågår.

 • Under utomhussäsongen skall tömkörning och longering ske på utebanorna. 

 • Om en häst skall arbetas från marken i ridhuset samtidigt som någon rider i ridhuset måste denne fråga de ridande om lov att få arbeta hästen från marken.

 • En häst får arbetas från marken vid max 5 ridande ekipage i ridhuset.

 • Endast 1 häst åt gången får arbetas från marken i ridhuset om det finns ridande ekipage.

 • All longering ska ske inom det silvertejpade området. Underlaget skall lämnas i samma skick som när arbetet från marken påbörjades.

Ridhuset, grus- & gräsbanorna

 • Ingångarna till banorna skall vara stängda.

 • Högerregeln gäller. Skritt sker alltid innanför spåret och högre tempo på spåret. Volter rids innanför spåret.

 • Följ noga instruktionerna för belysningen i ridhuset (uppsatta bredvid belysningsknapparna).

 • Ridhuset kan vara stängt under vissa kurser och träningar, detta informeras via kalendern på hemsidan. Ridhuset är alltid stängt vid inomhustävlingar.

 • Mocka efter din häst på ridbanorna. Kärra och grep står vid ingången. När man lämnar banan ansvarar man för att allt gödsel är mockat. Lämnar man banan omockad och ertappas stängs man av från våra banor och kontraktet på boxen sägs upp med runsten med uppsägningstiden enligt kontraktet.  

 • Om ridbanan står tom när du kommer innebär det att alla hinder skall plockas undan efter användning, om inget annat godkänts av personalen.

 • Följ noggrant informationen när gräsbanorna (inkl. terrängbanan) får/inte får beträdas och fråga personalen om du är osäker.

 • Hundar får inte vistas på ridbanorna och hundar måste alltid hållas kopplade på gräsbanorna. Hundar skall hållas kopplade på läktaren.