RUNSTEN EQUESTRIAN GAMES

Varje år i juni anordnar Runsten Equestrian de stora elittävlingarna Runsten Equestrian Games på gården i Stockholm.

Tävlingen erbjuder klasser för alla nivåer, allt ifrån unghästar och amatörrryttare till Sveriges främsta elit inom hoppning.

Runsten Equestrian games lockar ryttare och publik från hela landet.

I år äger tävlingarna rum 17-20 augusti och tävlingarna planeras att bli än större och än bättre!

NYHETER

Childrens Cup

Nytt för i år är Childrens Cup under Runsten Equestrian Games! Childrens Cup går i 120 [...]

Load More Posts

INFO TILL RYTTARE

Tävlingsområdet

Tävlingen går av stapeln hos Runsten Equestrian vars ambition är att tillhandahålla en tränings- och tävlingsanläggning i världsklass.
Tävlingsbanan har gräs på sand som underlag vilket ger bra svikt utan att bli lerigt eller hårt, oavsett väder. Analyser av underlaget med bland annat kontrollborningar av SGU (Sveriges Geologiska Undersökningar) visar att underlaget är extra fördelaktigt för just träning och tävling av hästar. Banan trimmas med extrem noggrannhet under hela säsongen, och förutom den sedvanliga vattningen och klippningen används även en Soil Reliever. Detta är en maskin som luftar gräset på djupet och ytterligare förbättrar dess egenskaper, flitigt använd på golfbanor runt om i världen.

UPPSTALLNING

Uppstallning och el kan erbjudas i utebox (Widmarks). Begränsat antal boxar. Bokas via TDB. Extra spånbalar kan köpas på stallkontoret, kontant betalning.

RESTAURANG

Restaurangen erbjuder frukost, lunch och middag samt ett rikt utbud av mackor, fikabröd, godis m.m. Innehar även fullständiga rättigheter för den som vill ta ett glas vin eller en öl.

BOENDE

Sadelmakartorp B & B: 08–500 300 27, 070–249 88 01
Lida wärdshus och vandrarhem: 08-778 40 35
Scandic hotell, Södertälje: 08-517 356 00
Attendo Park Hotell, Flemingsberg: 08- 556 407 00

SPONSORER