PROMOTING TALENT  2021

Ett samarbete mellan Runsten Equestrian och Föreningen Runsten Equestrians

Runsten Equestrian arbetar ständigt för att främja svensk ridsport.
Projektet Promoting Talent består av 3 olika delar:

1) Sponsring av tävlingsryttare
2) Hjälpa unga talanger nå sin fulla potential
3) Främja tävlingsverksamhet inom svensk ridsport

PROFILRYTTARE

Cora Sidney Hirn
Cora Sidney HirnRyttare
– Vinnare av Young Rider SM 2019!
Cora är född 2002 och bor norr om Stockholm på en liten gård med sin familj och hästarna. Hon har även tävlat ponny under många år och har bland annat tagit ett EM-brons, SM-medaljer och kommit 3:a i Friends Arena. Nu har hon gått över helt till storhäst och 2018 vann ’Morgondagens Vinnare’ i Scandinavium med sin häst Bluffing Spirit. Idag har Cora tre hästar på 1.35m – 1.45 m-nivå och under året är målet att få rida mästerskap som junior samt fortsätta lära sig kring träning och utveckling av både äldre och yngre hästar.
Ellen Svennerstål
Ellen SvennerstålRyttare
Ellen är stationerad på Runsten efter 10 år utomlands där hon har samlat på sig vinster och placeringar tom 4* fälttävlan samt startat Burghley CCI5*-L. Hon har tidigare arbetat som hemmaryttare år världsettan i fälttävlan Oliver Townend samt varit stationerad hos Mark Todd och Chris Bartle. På meritlistan finns även tre J/YR EM, två Nations Cup finaler, Championatstecknet för högst rankade Junior och flertalet nomineringar till Ryttargalan. Ellen har dessutom producerat flertalet unga hästar som sålts och gått vidare till att tävla internationella mästerskap.
Ellen håller träningar även i dressyr, hoppning samt terräng på Runsten.
Ellinor Liwing
Ellinor LiwingRyttare
-Vinnare av Baltic Cup Junior GP 2020!
Ellinor är född -02 och har ridit sen hon kunde gå. Hon fick sin första egna ponny när hon var 5 år, en pensionerad väluppfostrad welsh som hette Molle. Det återföjdes av en rad B ponnyer så som Jackson King (Kungen) och Crosshue Blue Eyes (Esset) som toppade karriären med Internationella starter och SM. Hon var bitvis högst rankad i Sverige på B ponny. 2016 började Ellinor rida C- och D ponny och hade stora framgångar med sin dåvarande ponny Springview Mistique (Q), bland annat seger i Drammen Grand Prix och seger i Göteborg Folksam Ponny Cup. Ellinor har i dagsläget 6 hästar i stallet varav 4 stycken är igång och tävlas upp till 140!
Jenny Johansson
Jenny JohanssonRyttare
Jenny Johansson har vuxit upp i pappas travhäst-verksamhet på familjegården norr om Stockholm. Jenny har från young rider-tiden meriter både från svenska och internationella mästerskap samt nationshoppningar. Som senior har hon fortsatt tävla flera olika hästar upp till elitnivå i Sverige och internationellt. Med Sammy Joe SN har hon vinster och placeringar upp till och med CSI*** 1,60m Grand Prix.
Vid sidan av ett juristjobb tränar och tävlar Jenny dels familjens egna hästar, men har även fått förtroendet att rida flera fina hästar åt utomstående ägare. Målet i år är att etablera fler nya hästar i svår klass, och utveckla de yngre mot större uppgifter.
Sandra Jonasdotter
Sandra JonasdotterRyttare
-Placerad i Internationell GP Hoppning 2019, samt topplacerad i senior SM!
Sandra kommer ifrån Umeå, men flyttade ned till Linköping i januari 2016.
Under Junior- och YR- tiden har hon startat JSM, ett flertal YR-SM, tävlat i Globen, YR-cup i Scandinavium, YR-GP i Falsterbo (5:e placerad), Volkswagen YR-GP (4:e placerad) samt U25-NM.
Som senior har hon segrar upp tom 1.50 och startat både inomhus och utomhus SM. Hennes bästa häst just nu heter San Darco och tillsammans har de placeringar upp till 1.50 GP och har startat upp tom 1.55 (SM-final 2017).
Frida Karlsson
Frida KarlssonRyttare
Frida är född 2002 och bor i Vendelsö. Hon har ridit sedan hon var 6 år. Hon fick sin första egna ponny när hon var 11 år, en busig liten B-ponny. Frida har ridit både C och D-ponny framgångsrikt de senaste åren. 2018 var sista ponnyåret och hon summerar ponnytiden med bla med 3 individuella SM-medaljer, 2 NM-medaljer i lag, internationella placeringar i både Holland, Norge och Belgien, Placeringar på Elmia, Nations cup och Falsterbo GP för att nämna gobitarna!
2018 var första året på storhäst och med egna unghästen Gucci blev det placeringar nationellt och internationellt samt tvåa i Volkswagen Rising Star finalen på Elmia.
Under 2019 vill Frida utvecklas ytterligare tillsammans med sina hästar och hoppas vara redo för internationella mästerskap nästa år.