PROMOTING TALENT

Runsten Equestrian arbetar ständigt för att främja svensk ridsport.
Projektet Promoting Talent består av 3 olika delar:

1) Sponsring av tävlingsryttare
2) Hjälpa unga talanger nå sin fulla potential
3) Främja tävlingsverksamhet inom svensk ridsport

PROFILRYTTARE

Frida Karlsson
Frida KarlssonRyttare
Frida är född 2002 och bor i Vendelsö. Hon har ridit sedan hon var 6 år. Hon fick sin första egna ponny när hon var 11 år, en busig liten B-ponny. Frida har ridit både C och D-ponny framgångsrikt de senaste åren. 2018 var sista ponnyåret och hon summerar ponnytiden med bla med 3 individuella SM-medaljer, 2 NM-medaljer i lag, internationella placeringar i både Holland, Norge och Belgien, Placeringar på Elmia, Nations cup och Falsterbo GP för att nämna gobitarna!
2018 var första året på storhäst och med egna unghästen Gucci blev det placeringar nationellt och internationellt samt tvåa i Volkswagen Rising Star finalen på Elmia.
Under 2019 vill Frida utvecklas ytterligare tillsammans med sina hästar och hoppas vara redo för internationella mästerskap nästa år.
Sandra Jonasdotter
Sandra JonasdotterRyttare
Sandra kommer ifrån Umeå, men flyttade ned till Linköping i januari 2016.
Under Junior- och YR- tiden har hon startat JSM, ett flertal YR-SM, tävlat i Globen, YR-cup i Scandinavium, YR-GP i Falsterbo (5:e placerad), Volkswagen YR-GP (4:e placerad) samt U25-NM.
Som senior har hon segrar upp tom 1.50 och startat både inomhus och utomhus SM. Hennes bästa häst just nu heter San Darco och tillsammans har de placeringar upp till 1.50 GP och har startat upp tom 1.55 (SM-final 2017).
Cora Sidney Hirn
Cora Sidney HirnRyttare
Cora är 16 år gammal och bor norr om Stockholm på en liten gård med sin familj och hästarna. Cora har tävlat ponny under många år och har bland annat tagit ett EM-brons, SM-medaljer och kommit 3:a i Friends Arena. Nu har hon gått över helt till storhäst och 2018 vann ’Morgondagens Vinnare’ i Scandinavium med sin häst Bluffing Spirit. Idag har Cora tre hästar på 1.35m – 1.45 m-nivå och under året är målet att få rida mästerskap som junior samt fortsätta lära sig kring träning och utveckling av både äldre och yngre hästar.
Maria Östman
Maria ÖstmanRyttare
Maria är uppväxt i Stockholm men bor och driver sedan två år tillbaka sin verksamhet i Skåne. Maria tar emot hästar för utbildning och försäljning samt förmedlar flertal hästar varje år. Att förbereda unghästar till de olika championaten är något hon brinner för men i stallet står även några äldre hästar som tävlas tom svår klass.
Maria har byggt upp ett fantastiskt team runt sig med bra hästägare och tränare som underlättar för den fortsatta satsningen inom sporten.
Ellinor Liwing
Ellinor LiwingRyttare
Ellinor är född -02 och har ridit sen hon kunde gå. Hon fick sin första egna ponny när hon var 5 år, en pensionerad väluppfostrad welsh som hette Molle. Det återföjdes av en rad B ponnyer så som Jackson King (Kungen) och Crosshue Blue Eyes (Esset) som toppade karriären med Internationella starter och SM. Hon var bitvis högst rankad i Sverige på B ponny. 2016 började Ellinor rida C- och D ponny och hade stora framgångar med sin dåvarande ponny Springview Mistique (Q), bland annat seger i Drammen Grand Prix och seger i Göteborg Folksam Ponny Cup. Ellinor har i dagsläget 6 hästar i stallet varav 4 stycken är igång och tävlas upp till 140!
Jenny Johansson
Jenny JohanssonRyttare
Jenny Johansson har vuxit upp i pappas travhäst-verksamhet på familjegården norr om Stockholm. Jenny har från young rider-tiden meriter både från svenska och internationella mästerskap samt nationshoppningar. Som senior har hon fortsatt tävla flera olika hästar upp till elitnivå i Sverige och internationellt. Med Sammy Joe SN har hon vinster och placeringar upp till och med CSI*** 1,60m Grand Prix.
Vid sidan av ett juristjobb tränar och tävlar Jenny dels familjens egna hästar, men har även fått förtroendet att rida flera fina hästar åt utomstående ägare. Målet i år är att etablera fler nya hästar i svår klass, och utveckla de yngre mot större uppgifter.
Max Sillfors
Max SillforsRyttare
Max Sillfors född 2001 och bor i Grödinge.
Max började rida lektion på mamma Mariêle Sillfors ridskola karlslund vid 9 års ålder.
Då det var roligast att galoppera i skogen och hoppa började Max tävla lite smått på ridskoleponnyerna Stella och Mawerik när han var 10 år.
Sedan fick han en egen C ponny Michelangelo.
Under ponny åren har Max tävlat ett 10 tal ponnyer både egna och andras, deltagit i inomhus och utomhus SM final flera gånger på C och D Ponny.
Max har internationella placeringar i både Holland, Belgien, Danmark samt Nations cup och Falsterbo ponny GP.
2017 ODENSE Junior GP HÄST
2017 KRISTIANSAND Junior GP HÄST
2017 OPGLABEEK GP D PONNY
2017 KALMAR GP D PONNY
2017 FONTAINEBLEAU NATIONS CUP D PONNY
2017 BONHEIDEN GP D PONNY
2016 FALSTERBO GP D PONNY Bästa svensk ekipage (2a)
2016 WEIRDEN NATIONS CUP D PONNY
2016 DRAMMEN GP D PONNY
2017 SM FINAL D PONNY
2016 SM FINAL D PONNY
2016 SM FINAL C PONNY
2015 SM FINAL C PONNY
Vi ser framemot ett nytt spännande tävlings år 2019 som har börjat bra med placeringar och lovande rundor på Max 3 egna hästar Lotus, Tokyo Drifter och vårt senaste tillskott hingsten Cujo 7.

RUNSTEN EQUESTRIAN STIPENDIUM

Stipendiet delas ut till bästa Junior/YoungRider under Runsten Equestrian Games 2019 vecka 22!

Tidigare stipendiater:
Caroline Kamensky 2009
Eleonor Bellander 2010
Sissela Smith 2011
Anna Bredberg 2012
Hanna Carlsson 2013
Evelina Lind 2014
Alice Tapper 2015
Ebba Kewenter 2016
Ellinor Liwing 2017
Jennifer Bratt 2018
Mikaela Gustaphson 2019

Anmäl till tävlingen