Köpvillkor

Allmänna villkor

Allmänt
Vi som tillhandahåller sajten www.runsten.com är Runsten Equestrian, org. nr 460620-3356, 147 91 Grödinge, Sverige (”Runsten”). Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses Runsten.
För att kunna registrera ett användarkonto hos oss eller för att kunna köpa produkt(er) genom vår sajt måste du vara 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande. Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment eller registrering av användarkonto hos oss godkänner du våra vid var tid gällande Allmänna villkor och intygar därmed att de uppgifter som du lämnar om dig själv är riktiga.
Vi har rätt att ensidigt ändra dessa Allmänna villkor och de eventuella förändringar som vi gör träder i kraft tidigast 30 dagar efter det att de justerade villkoren har gjorts tillgängliga på vår sajt.

Företagsinformation
Telefon:
073-997 13 13
Telefontider:
Måndag till fredag:  08:00- 20.00, lördag och söndag: 9.00 – 17.00.
Adress:
Runsten Equestrian, 147 91 Grödinge
Besöksadress:
Runstens Gård, Grödinge
Organisationsnummer:
460620-3356
E-postadress:
shop@runsten.com

Priser och avgifter
Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. I alla priser ingår moms om 25 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Fraktavgift
Fraktavgift baseras på ordersumman efter avdragen rabatt.
Fraktavgift
49kr
Faktureringsavgift
50kr
Returavgift
Köparen står för returavgiften (gäller ej reklamationer)

Betalsätt
Du har fyra betalsätt att välja mellan vid köp hos oss, vänligen se nedan för ytterligare information:

Swish handel:
När du väljer betalsätt Swish handel betalar du med ditt swishkonto via din mobil direkt i kassan på www.runsten.com. Swish appen kommer automatiskt att sända ut betalningen till din telefon där du godkänner med ditt bankID.

Faktura
Med betalsätt Faktura betalar du fakturan efter att du gjort ditt köp. En faktureringsavgift om 50 kr tillkommer till din faktura. Du får fakturan upp till 14 dagar efter ditt köp. Betalning ska ske i så god tid att betalningen bokförts på anvisat bank- eller plusgiro ”oss tillhanda” senast den sista helgfria vardagen i månaden. Om betalning sker enligt villkoren tillkommer inga ytterligare avgifter. Om betalning inte sker i rätt tid, påförs en påminnelseavgift enligt Lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader m.m..

Betalning vid leverans
Med betalsätt Betalning vid leverans betalar du när du hämtar ut ditt paket i Runstens befintliga shop (ej valbar för kurser/träningar/clinics).

Kort – betala direkt i kassan på Runsten.com
När du väljer betalsätt Kort betalar du med ditt betalkort direkt i kassan på www.runsten.com. Vi accepterar Visa och Mastercard som utställts i de nordiska länderna. Vid en eventuell retur sker återbetalning till det betalkort du använt vid din betalning.

Ångerrätt
Du har rätt att exempelvis öppna förpackningen och prova den vara som du köpt och om du inte är nöjd med ditt köp har du 30 dagars ångerrätt från den dag du mottog varan. Vid returnering av varan gäller 14 dagars öppet köp. För att utnyttja din ångerrätt hör du av dig till shop@runsten.com. Vi ber dig att om möjligt returnera din vara i originalförpackningen som postpaket eller brev.
Vid retur betalar köparen returfrakt.
Ångerrätten gäller i stort sett allt på vår sajt www.runsten.com. Ångerrätter gäller inte designprodukter designade av kunden själv.
Väljer du att returnera hela din order betalar vi tillbaka det du betalat, inklusive fraktavgiften. Återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från att vi mottagit ditt meddelande om att du vill utnyttja din ångerrätt. Notera att vi inte står för kostnaden för returfrakt. Om din hantering av varan inneburit en värdeminskning av densamma kommer vi att göra ett avdrag med ett belopp motsvarande denna värdeminskning.
Väljer du att returnera endast en del av din order betalar vi inte tillbaka eventuella avgifter för fraktavgift vilket beror på att avgifterna är samma oavsett hur många varor du beställt.
Du återsänder varan på egen bekostnad och kan fritt välja fraktalternativ.
Om du har frågor angående din ångerrätt, kontakta oss på telefonnummer 073-997 13 13, e-post shop@runsten.com eller besök oss på den besöksadress som anges ovan i punkt 2.

Bytesrätt/Reklamation/Outlösta paket
Vid byte, reklamation eller retur, står du för transportrisken. Du som kund ansvarar för att försändelsen inte är skadad innan du tar emot och kvitterar leveransen. Spara alltid följesedeln/returfraktsedeln tills returen är avklarad. Har du begärt byte av vara i samband med din retur och varan/varorna finns i lager sker leverans av dina bytesvaror inom 7 – 10 dagar från att vi mottagit din vara.

Bytesrätt
Vid eventuellt byte av din vara till annan färg eller storlek står du för att betala returfrakt. Är varan felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten.

Reklamation
Konsumentköplagen ger dig rätt att reklamera en vara inom tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Om du tar emot en vara som det är något fel på vill vi att du så snart som möjligt kontaktar oss på telefonnummer 073-997 13 13 eller via e-post shop@runsten.com. Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet ”inom skälig tid” efter det att du upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid.
Om du, efter att ha varit i kontakt med oss, ska skicka tillbaka varan ska varan skickas till den adress finns under företagsinformation ovan. Se mer under rubriken ”Så här returnerar du” nedan.
När vi mottagit den vara som du vill reklamera kommer vi att ta ställning till om det rör sig om ett fel på varan. Om det rör sig om ett fel kommer vi att ersätta dig så snart som möjligt och inte senare än inom 30 dagar från det att vi mottog varan från dig. För att vi ska kunna ersätta dig för det som du betalat är det viktigt att du anger vilken bank du har och ditt bankkontonummer i det meddelande du lämnar till oss om reklamationen. När du valt betalsätt faktura, swish eller betalkort återförs summan till det konto som betalningen gjorts ifrån.

Outlösta paket
Vi debiterar en avgift för försändelser som inte hämtas ut motsvarande de faktiska kostnaderna för fraktavgift och postens returfrakt.

Så här returnerar du
För att returnera en försändelse ska du mejla shop@runsten.com med uppgift om vad du returnerar och i förekommande fall vilka varor du önskar byta till. Skicka brevet/paketet till
Runstens Shop
Runsten gård
147 91 Grödinge

Du betalar returavgiften oavsett paketets storlek eller antal artiklar. Har vi gjort en felexpediering behöver du inte stå för några avgifter avseende returfrakt.

Återbetalning
På vilket sätt återbetalning sker beror på hur du valt att betala din vara. Nedan följer information om återbetalning avseende respektive betalsätt.
Faktura:
Din retur dras automatiskt av och du ser det på din nästa faktura.
Kort/Swish:
Beloppet betalas tillbaka till samma betalkort som pengarna drogs ifrån.

Leveranssätt
Du har två olika leveranssätt att välja mellan, vilka framgår nedan.

Leverans via postnord ombud/hemleverans:
Ditt paket levereras via Postnord som brev eller paket. Om din order kommer levereras till din hemadress eller närmsta ombud avgörs av ordens storlek. Leveranstiden är upp till 1 vecka.

Hämta i butik:
Du får ett meddelande från Runstens Shop när din beställning är packad och redo att hämtas. Varan/varorna hämtas upp på besöksadressen som finns under punkt 2 ovan.

Tvister
Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer alltid deras rekommendationer. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: http://ec.europa.eu/odr.
För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

Support och tillgänglighet
Vi besvarar vanligtvis frågor via e-post inom 24 timmar från det att vi mottagit aktuell förfrågan. Tidsgarantin gäller dock endast förfrågningar som avser faktiska köp och beställningar samt under vardagar.

Garantier och service
Vi garanterar att varan paketerats väl och postats på lämpligaste sätt för varans hållbarhet. Skulle varan av någon anledning tagit skada återbetalar vi varan.

Övrigt
Skicka inga förskott.
Vi ansvarar inte för pengar, checkar och frimärken som skickas i brev.

Bedrägeri
Vi polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång samt försök till sådana. Vi förbehåller oss rätten att neka eller häva ditt köp i det fall vi har skäl att misstänka bedrägerier, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av vår sajt.

Force majeure
Vi är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt dessa Allmänna villkor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.

Personuppgifter
Runsten är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss såsom namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. Vi kommer att behandla dina personuppgifter för att kunna administrera dina inköp, för marknadsföringsändamål genom bland annat elektroniska kommunikationstjänster samt för att kunna utveckla våra produkter och tjänster.
Uppgifter som vi analyserar kan exempelvis vara din IP-adress, senast gjorda inköp och betalsätt och annan information som du har lämnat till oss som kund. Vi kan komma att spara dina personuppgifter upp till tre år efter det att ditt kundförhållande med oss har upphört för marknadsföringsändamål enligt ovan. Vi ser dig som kund under den tid som du använder dig av några av våra tjänster på vår sajt eller under den tid som din garantitid löper på produkt(er) som du har köpt av oss. Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment eller registrering av användarkonto hos oss samtycker du till sådan behandling av dina personuppgifter som anges ovan. Du kan helt eller delvis återkalla ditt lämnade samtycke genom skriftligt meddelande till oss på nedan angivna adress.
Det är frivilligt att lämna personuppgifter. Om du inte vill att dina personuppgifter ska användas för direktmarknadsföring ber vi dig att antingen ringa oss på telefonnummer 073-997 13 13, mejla till oss på shop@runsten.com eller skriva till Runsten shop, Runstens gård, 147 91 Grödinge, och meddela oss detta. Du har som kund rätt att efter skriftlig begäran till oss på ovan angivna adress få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.