Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Pay and cross med en 30, 70 och 90 cm bana

30 cm – Ponnymammor som vill prova, du som aldrig tidigare har vågat terrängbanan, minsta ponnyerna klarar detta. Tillåtet att ha ledare runt banan (ledaren bör ha gummistövlar för vattenhindret), det går bra att rida i den gångart/det tempo man är trygg med.

Klicka HÄR för att anmäla

Start kl 13 med banvisning 30 cm. Därefter 70cm och 90cm (banvisning före resp höjd).

Möjlighet till träning på förmiddagen se punkt 13.

 1. Anmälan:Anmälan görs via web-formuläret ovan (”Klicka HÄR för att anmäla dig”). Klasserna är: 30 cm (där ledare är tillåtet), 70 och 90 cm. Ryttaren eller hästen behöver ej licens, grönt kort eller mätintyg.
 2. 2. Betalning och startanmälan:Avgiften är 300 kr/start och betalas i samband med startanmälan på terrängbanan. Paketpris för träning (fm) + en start i pay and cross är 700 kr. Efter anmälningstidens utgång kan man efteranmäla sig mot en extra avgift på 100 kr per efteranmäld häst. Omstart på samma höjd kostar 150 kr. Betalning endast kontant eller via swish 123 085 1725 Helena Johnsson, går även bra att göra i förskott ange då ryttarens namn.
 3. Avanmälan/efteranmälan: ska göras antingen via mail till info@runsten.com, sker det efter fredag kl 17 via sms till 0708 15 80 20. Har man inte avanmält och inte dyker upp, fakturerar vi anmälningsavgiften.
 4. Bangång: Sker gemensamt före första start i varje höjd, samling vid startfållan, till fots eller till häst. Startar du bland de första så var färdig med uppvärmningen före banvisningen. Ca 5 min ges till framhoppning för första ekipaget innan start i höjden.
 5. Träningsbana:Träningen hålls utomhus på gräs (terrängbanan). Banan består av i 30 klassen stockar, vattenhinder och minsta diket, i klassen 70 och 90 cm, lättare terränghinder likt en banan på tävling. Ingen tidtagning sker och ekipaget får fullfölja sin bana inom rimlig tid oavsett antal fel. Domaren/Tränaren, som befinner sig på banan, kan även ge tips eller hjälp vid begäran. Domaren/Tränaren har rätt att avbryta ett ekipage.
 6. Framridning/-hoppning:Sker på anvisad plats på terrängbanan. Ta hänsyn till ekipage som rider banan. Framhoppning sker på hinder som anvisas av domaren/tränaren efter banvisning.
 7. Startlistor: Ni kommer att rida en och en så se till att hålla er beredda när det börjar bli dags för er tur. Startlistan läggs ut på Runstens hemsida under ”Aktuellt” på startsidan senast kl. 18:00 kvällen innan träningstävlingen. Räkna med ca 20 min för banvisning och ca 2 min/ekipage.
 8. Klädsel & utrustning Hjälm och säkerhetsväst är ett krav.  Hästen bör vara broddad eller oskodd.
 9. Parkering:Alla fordon skall parkeras på stora grusplanen (mellan Lövtorpsvägen och ridhusets långsida).
 10. Vägbeskrivning: Karta och vägbeskrivning finns på hemsidanwww.runsten.com.
 11. Förfrågningar:info@runsten.com
 12. Övrigt: Medhjälpare bör vara med. Har häst och ryttare aldrig tidigare tränat terräng kan det vara lämpligt att vara med på träningen på fm för att ge hästen/ryttaren en bra upplevelse och för att få en inblick i säker ridning på fasta hinder. Träning sker på förmiddagen, kort teoretisk genomgång av säker ridning på terränghinder, alla hinder som ingår i banan hoppas en och en. Anmälan sker ovan i webformuläret (”Klicka HÄR för att anmäla dig”), under övrigt ange att du vill träna och på vilken höjd. Tid för träningen skickas via mejl.